[SlovLit] Gledališke delavnice -- Milenine povezave za mladinsko književnost in razpise

Miran Hladnik, Siol miran.hladnik na guest.arnes.si
Sob Mar 10 08:27:56 CET 2007


From: "katja klopcic" <katjaklopcic na hotmail.com>
Sent: Friday, March 09, 2007 9:44 AM

Subject: gledališke delavnice

 

Bi radi napisali radijsko, televizijsko ali gledališko igro? Revija Sodobnost (v sodelovanju s Prešernovim gledališčem Kranj) razpisuje DRAMSKE DELAVNICE (šolo kreativnega pisanja besedil za gledališče, radio in  televizijo), ki bodo enkrat mesečno od marca do decembra 2007 potekale v Ljubljani in nekaterih drugih slovenskih krajih. Delavnice, že tretje po vrsti, bodo tudi letos vodili izkušeni ugledni  domači in tuji dramatiki, režiserji, dramaturgi in teoretiki. Udeleženci  bodo imeli priložnost, da ob praktični pomoči mentorjev izbrusijo svoje  gledališke, radijske ali televizijske igre do stopnje uprizorljivosti. Dobrodošli so tako začetniki kot udeleženci prejšnjih delavnic. Vabljeni so  tudi avtorji, ki so se že uveljavili kot pesniki ali prozaisti in jih zanima  pisanje za gledališče, radio ali televizijo. Prijave je treba poslati do 20. marca 2007 na naslov: SODOBNOST (za dramske  delavnice), Belokranjska 5, 1000 LJUBLJANA, ali po elektronski pošti na  sodobnost na guest.arnes.si. Prijavi je treba priložiti kratek življenjepis (5  do 10 vrstic), kratek sinopsis radijske, televizijske ali gledališke igre  (do 3000 znakov) in en izpisan prizor (tri do štiri strani). Število mest je omejeno.

=====



From: "Milena Mileva BLAZIC" <milena.blazic na guest.arnes.si>
Sent: Friday, March 09, 2007 10:13 PM
Subject: javni razpisi

http://www.ibby.org -- Mednarodna sekcija za mladinsko književnost (IBBY, The International Board on Books for Young People); tu se lahko naročite na novice, na revijo Bookbird (zlasti otroški in mladinski oddelki knjižnic in oddelki na štirih univerzah v Sloveniji, ki se neposredno in posredno ukvarjajo z mladinsko književnostjo), se seznanite s kongresi, nagradami, 2. aprilu, ki je mednarodni dan mladinske književnosti, in drugimi dejavnostmi sekcije. Kongres IBBY bo v Kopenhagnu 7.-10. sept. 2008 (tema: Zgodovinske pripovedi in zgodovina v pripovedih -- The Story of History - History in Stories) -- http://www.ibby2008.dk/. 

http://www.lj-oz.sik.si/default.asp?mID=sl&smID=a&pID={a8eb9639-812d-4069-8b1f-2d8082b2e7f6} -- Center za mladinsko književnost in knjižničarstvo Pionirske knjižnice: pregledni in priporočilni seznami mladinskih knjig po temah, zvrsteh in žanrih, o slovenskem knjižnično-muzejskem kvizu, O priznanjih mladih bralcev Moja najljubša knjiga (od leta 1998), za naljubšo slovensko mladinsko knjigo in za najljubšo v slovenščino prevedeno mladinsko knjigo, o naj knjigi za otroke (tudi http://testnajknjiga.emecen.si/domov/indexBrezBarometra.aspx).

http://www.bralnaznacka.com/ --Bralna značka Slovenije.

http://www.alma.se/page.php?pid=3029 -- ALMA - Astrid Lindgren Memorial Award in slovenska nominiranka za leto 2007 Lila Prap.

http://www.culture.gov.si/index.php?id=2134&tx_t3javnirazpis_pi1[show_single]=799 -- Javni razpis za izbor izvajalcev javnih kulturnih projektov na področju kulturne dediščine JPR26-KD-2007.

http://www.uni-lj.si/ -- Dogodki, novice in razpisi na spletni strani Univerze v Ljubljani (marec-avgust 2007).

http://nobelprize.org/ -- Nobelova nagrada: seznam Nobelovih nagrajenk (1903--2007) od 768 prejemnikov le 33 žensk.

http://nobelprize.org/nomination/literature/ -- Nobelove nagrade za književnost .

http://nobelprize.org/educational_games/literature/ -- Izobraževalne igre za mlade v zvezi z Nobelovimi nagrajenci za književnost.



Dodatne informacije o seznamu SlovLit