[SlovLit] Citiranje spletnih virov -- Filmske zgodbe -- Razpisi

Miran Hladnik, Siol miran.hladnik na guest.arnes.si
Sob Feb 17 19:59:09 CET 2007


From: "V. Velkovrh Bukilica" <vvb na siol.net>
To: "SLOVLIT" <slovlit na ijs.si>; <alexia_03_ na hotmail.com>
Sent: Saturday, February 17, 2007 7:38 PM
Subject: Re: Citiranje spletnih virov

Pozdravljeni, predlagam vam, da se vsekakor z istim sporočilom obrnete tudi na Društvo slovenskih novinarjev. Novinarje - tudi tiste, ki bi to radi bili, pa nikoli ne bodo - namreč zavezuje častni kodeks (če že lastna morala in čut za čast ne). Ali vir podatkov "zapoveduje" navajanje ali ne, je torej popolnoma irelevantno. Ne pustimo, da se zaradi nedelovanja prizadetih takšni pojavi razpasejo. Vsaka demokratična država namreč krvavo potrebuje *dobro* novinarstvo. Lep pozdrav, V.

======

Od: Metka Zver [Metka.Zver na mk-trgovina.si]
Poslano: 16. februar 2007 12:20
Zadeva: Filmske zgodbe v knjigarni Konzorcij

V Knjigarni Kozorcij pripravljamo v sodelovanju treh stanovskih društev DSFU, DSR in DSP cikel pogovorov na temo literature in filma z naslovom FILMSKE ZGODBE. V okviru pogovorov bomo z našimi gosti, ki prihajajo tako iz filmskega kot literarnega sveta, poskušali osvetliti teme, katere se dotikajo polja ene ali druge umetnosti. Prostor bo namenjen tudi ogledu filmov in branju knjig, ki so inspirirale film ali tudi obratno.
5. srečanje v okviru Filmske zgodbe bo posvečeno filmskim besedam - pisanju o filmu, ki mu največkrat rečemo kar filmska kritika. Kakšen namen, pomen ima filmska kritika danes? Kdo jo bere, kje? Kolikšen in kakšen je medijski prostor, namenjen pisanju o filmu? Kakšna je vloga filmskih revij in kakšna vloga filmske publicistike? Srečanje smo pripravili v sodelovanju z revijo Ekran (filmski kritiki je posvečena aktualna št. februar/marec 2007). Sodelujejo: Zdenko Vrdlovec, Marcel Štefančič jr., Simon Popek, Samo Rugelj, Nil Baskar, Nika Bohinc. Pogovor bo vodila Ženja Leiler.

Knjigarna KONZORCIJ, četrtek, 22. 2. 2007, ob 18. uri, Slovenska c. 29., Ljubljana.

=======

http://www.arrs.gov.si/sl/medn/dvostr/Drzave/Srbija_Crna_Gora/razpisi/07/razp-scg-07.asp -- sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo letih 2008 in 2009.

http://www.arrs.gov.si/sl/obvestila/07/obv-recenzenti-120107.asp -- zbiranje predlogov za člane občasnih strokovnih teles in recenzente za ocenjevalne postopke Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS. --- Milena Mileva Blažić




Dodatne informacije o seznamu SlovLit