[SlovLit] Seminar za poučevanje slovenščine v Rušah

Pirih-Svetina, Nataša Natasa.Pirih-Svetina na ff.uni-lj.si
Sre Mar 13 08:25:46 CET 2013


Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko FF UL in Kulturno društvo člen 7 vabita na usposabljanje za poučevanje slovenščine kot neprvega jezika, ki bo izvedeno v Rušah

Udeleženci bodo na 15-urnem izobraževalnem seminarju pridobili osnovno znanje, potrebno za poučevanje slovenščine kot neprvega jezika. Seminar je namenjen profesorjem slovenščine, absolventom in diplomantom slovenistike, ki si želijo pridobiti znanja s področja slovenščine kot neprvega jezika in njenega poučevanja. Seminar bo potekal v petek, 12. aprila, in v soboto, 13. aprila 2013 v prostorih CEZAM, Mariborska c. 31, v Rušah.  

Program
Petek, 12. 4. od 15h do 19h:  Osnove poučevanje slovenščine kot neprvega jezika;  učenci pri pouku slovenščine in njihovi učitelji
Sobota, 13. 4. od 9h do 13h: Načrtovanje pouka slovenščine; izvedba pouka; opazovanje in analiza pouka
Sobota, 13. 4. od 14h do 18h: Gradiva za poučevanje slovenščine; dejavnosti pri pouku, didaktične igre

Program bo izvedla doc. dr. Nataša Pirih Svetina s Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik. 

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (30) oz. najkasneje do torka, 2. 4. 2013, na elektronski naslov: n.pirih na ff.uni-lj.si (predmet: prijava na seminar v Mb).  

Kotizacija za 15-urni izobraževalni seminar znaša 75 EUR. Udeleženci kotizacijo poravnajo po prejemu računa z bančnim nakazilom na račun Filozofske fakultete najkasneje do 8. 4. 2013. Za izstavitev računa potrebujemo ob prijavi naslednje podatke:
- ime, priimek, poštni naslov 
- če je plačnik pravna oseba (šola, druga inštitucija): polno ime, poštni naslov, davčna in matična številka ustanove

Seminar bomo izvedli, če se bo nanj prijavilo najmanj 15 udeležencev.

Nataša Pirih Svetina, Center za slovenščino



Dodatne informacije o seznamu SlovLit