[SlovLit] Vabila -- Za okroglo mizo o slovenščini

Miran Hladnik, Siol miran.hladnik na guest.arnes.si
Tor Mar 20 11:33:57 CET 2007


From: Janez Porenta 
Sent: Monday, March 19, 2007 11:29 AM
Subject: Pedagoske buce v Drustvu slovenskih pisateljev

Literarni projekt studentk in studentov Pedagoske fakultete, imenovan Pedagoske buce, dobiva vse sirse razseznosti. Po predstavitvi v studentskem naselju v Rozni dolini nas v sredo, 21. marca 2007, ob 18. uri caka nastop v prostorih Drustva slovenskih pisateljev na Tomsicevi 12 v Ljubljani. [...] --- Janez Porenta

=======

From: "Milena Mileva BLAZIC" <milena.blazic na guest.arnes.si>
Sent: Monday, March 19, 2007 9:37 PM
Subject: OBVESTILO - Presernova nagrada - mar 2007.pdf
http://www.kultura.gov.si/fileadmin/mk.gov.si/pageuploads/Ministrstvo/Podrocja/Preseren/vabilo.pdf -- Vabilo za predlaganje kandidatov za Prešernovo nagrado in nagrado Prešernovega sklada.

=======

From: "Zoltan Jan" <Zoltan.Jan na siol.net>
Sent: Tuesday, March 20, 2007 11:28 AM
Subject: Utrinek za okroglo mizo o slovenščini

Danes, 20. marca je svetovni dan Frankofonije, ki povezuje 200 milijonov naravnih govorcev in 800 milijonov frankofonov. Francozi čutijo potrebo, da spodbujajo zanimanje in rabo francoščine, zato se bodo podeljevale nagrade, zborovanja, srečanja vseh vrst, ki jih poleg Francozov pri nas podpira tudi Ministrstvo za šolstvo. Kaj pa če bi izumili ali vsak plagiat napravili v obliki dneva slovenščine (s kakšnim duhovitim poimenovanjem in izvirno vsebino, vključitvijo lektoratov, zdomcev, tujih interesentov na domačih tleh, pa dodali še cepec domačih entuziastov)?

Cankarjevo tekmovanje imamo, imamo kritike in zamisli, a imamo koga, ki bi besede v življenje spravil in kaj konkretnega storil (pripravljal naloge, izbor, popravljal, ocenjeval, izračunaval rezultate, obveščal, se bodel s kolegicami ...)?

Lepe pozdrave, Zoltan JAN





Dodatne informacije o seznamu SlovLit