[SlovLit] Anton Korošec

Miran Hladnik, Siol miran.hladnik na guest.arnes.si
Tor Jan 30 09:55:33 CET 2007


From: "Marko Jesenšek" <marko.jesensek na uni-mb.si>
Sent: Tuesday, January 30, 2007 9:45 AM
Subject: FW: Vabilo Korošec

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru in Uredništvo Časopisa za zgodovino in narodopisje vabijo na tiskovno konferenco ob izidu dvojne številke ČZN-ja, v kateri so objavljene razprave s simpozija o življenju in delu Antona Korošca. Razprave bo predstavil urednik tematske številke ČZN-ja red. prof. dr. Marko Jesenšek, sodelovali pa bodo tudi avtorji razprav, urednica ČZN-ja mag. Vlasta Stavbar in župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici gospod Anton Slana.
 
Tiskovna konferenca in predstavitev bo v torek, 6. 2. 2007, ob 11. uri v dvorani Matije Gubca v Svetem Juriju ob Ščavnici, Ulica Bratka Krefta 14.
 
Anton Korošec je bil pomemben soustvarjalec naše polpreteklosti, zato je razumevanje najpomembnejših slovenskih idejnih in narodnopolitičnih razmer tesno povezano z njegovim življenjem in delo. Razprave, ki so objavljene v ČZN-ju, so zanimiva novost in poživitev slovenskega  zgodovinopisja, jezikoslovja in teologije, saj poskušajo odgovoriti na števila vprašanja, ki se odpirajo ob Koroščevi politični dejavnosti ter tako dodatno osvetljujejo njegovo vlogo in pomen med obema svetovnima vojnama. --  Župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici, Anton Slana


Dodatne informacije o seznamu SlovLit