[SlovLit] Dogodki in razpisi

Miran Hladnik, Siol miran.hladnik na guest.arnes.si
Tor Jan 30 08:50:18 CET 2007


Od: vladka.tucovic na guest.arnes.si
Zadeva: Fw: Fwd: objava napovedi dogodka
Date: Mon, 29 Jan 2007 16:25:17 +0100
From: "Barbara Korun" <barbara.korun na gmail.com>

Vibratio tišine, hommage Srečku Kosovelu (ob 80-letnici smrti) je srečanje poezije in glasbe. Ne gre za zvočno knjigo in ne za glasbeni plošček. Tu je pesnikova beseda prvi impulz, je kot kamen, vržen v sinje jezero tišine: vzvalovijo zvoki, in glasba objame glas. Glas in glasba se prepleteta in obogatita drug drugega. Do kod sega beseda, od kod se začenja glasba? Glasba pelje besedo čez mejo njenega pomena, beseda oplemeniti zvok s pomenom. Včasih se gledata druga v drugi, včasih gresta vštric, včasih druga drugi nasproti, a zmeraj si čuteče prisluškujeta na tisti prvi tanki meji sluha: na vzvalovani tišini. 

Srečko Kosovel (pesmi), Zlatko Kaučič (gongi, zvonci in zvončki, ksilofoni, otroške citre, lonci, igračke in drugo). Barbara Korun (glas). Posneto v Studiu Sonus, Šempeter pri Gorici, 22. oktobra 2006. Snemanje, mix in mastering Borut Čelik. Posneto brez nasnemavanja, brez elektronske okužbe.

=========

From: <vladka.tucovic na guest.arnes.si>
To: <slovlit na ijs.si>
Sent: Monday, January 29, 2007 9:50 PM
Subject: Literarni vecer v knjigarni Presernove druzbe, 6. 2. 2006

Knjigarna PD in Hiša poezije vabita na Poetikonov lirični večer v torek, 6. februarja 2007 ob 18. uri v prostorih Knjigarne PD na Igriški ulici 5. Večer bo posvečen pesniku Francetu Prešernu, poezijo bodo brali: Cvetka Bevc, Ivan Dobnik, Miriam Drev, Stanka Hrastelj, Zoran Pevec, Vladimira Rejc. Za glasbeno spremljavo bo poskrbel kitarist Mladen Buci. Toplo vabljeni!

========

From: "Milena Mileva BLAZIC" <milena.blazic na guest.arnes.si>
Sent: Monday, January 29, 2007 8:41 PM

http://www.uszs.gov.si/fileadmin/uszs.gov.si/pageuploads/besedilo-JR07-podrocje-A.doc -- javni razpis za finančno podporo  avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu v letu 2007.

http://www.mzz.gov.si/index.php?id=29 -- javni natečaj MZZ za diplomske in magistrske naloge ter 
doktorske disertacije.


Dodatne informacije o seznamu SlovLit