IJS KOLOKVIJ, sreda, 10. 6. 2020, ob 13.00 uri, prof. dr. Iztok Tiselj

Natasa.Gosevac at ijs.si Natasa.Gosevac at ijs.si
Thu Jun 4 10:41:28 CEST 2020


Vabimo vas na 13. predavanje iz sklopa "Kolokviji na IJS" v letu 2019/20, ki bo v sredo, 10. junija 2020, ob 13. uri v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan« na Jamovi cesti 39 v Ljubljani. Predavanje lahko spremljate tudi na youtubu na spletnem naslovu  <https://youtu.be/IqJ542LBQRk> https://youtu.be/IqJ542LBQRk

Napovednik predavanja najdete tudi na naslovu  <http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev> http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev, posnetke preteklih predavanj pa na  <http://videolectures.net/kolokviji_ijs> http://videolectures.net/kolokviji_ijs. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



prof. dr. Iztok Tiselj

Institut Jožef Stefan in Fakulteta za matematiko in fiziko, Ljubljana 

 

 

10-3

 

V uvodnem delu predavanja bomo ločili strah in tveganje – strah kot subjektiven in nemerljiv parameter za ocenjevanje nevarnosti, ki je ključen za naše hitre odločitve, ter tveganje, ki ga v varnostnih analizah kvantificiramo z verjetnostjo za nezaželen dogodek in naj bi predstavljal osnovo za racionalne odločitve.  V nadaljevanju bomo predstavili tipična tveganja, ki jim je v življenju izpostavljen človek, in mednje uvrstil tveganje, ki ga predstavlja COVID-19. Na primeru novega virusa bomo predstavili "izgubljena leta" kot parameter za merjenje škode, ki jo povzroči izbrani dejavnik tveganja, ter nekaj ocen vložka, ki ga je smiselno nameniti zmanjševanju škode.

 

Predavanje bo v slovenščini.

Lepo vabljeni!

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/kolokvij-ijs/attachments/20200604/ee7ac66e/attachment.htm>


More information about the kolokvij-ijs mailing list