[SlovLit] začetno usposabljanje za poučevanje slovenščine kot TJ

Pirih-Svetina, Nataša Natasa.Pirih-Svetina na ff.uni-lj.si
Sre Okt 16 09:44:11 CEST 2013


Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko FF UL vabi na začetno  usposabljanje za poučevanje slovenščine kot drugega (J2) in tujega jezika (TJ).

20-urni izobraževalni seminar (kotizacija) je namenjen profesorjem slovenščine, absolventom in diplomantom slovenistike, ki si želijo pridobiti znanja s področja slovenščine kot TJ in njenega poučevanja. 

Seminar bo potekal v popoldanskem času od 15h do 18h v dvorani I. Hribarja v 2. nadstropju stavbe Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana. 

1. sreda, 6. 11.: Učenec na tečaju tujega jezika - kratek tečaj tujega jezika s (samo)opazovanjem; Dr. Namita Subiotto  in dr. Nataša Pirih Svetina
2. sreda, 13. 11.: Kdo vse so govorci slovenščine kot TJ, kakšni so, kakšne so njihove slovenščine? Dr. Nataša Pirih Svetina
3. sreda, 20. 11.*: Učitelj slovenščine kot TJ - Osnove poučevanja slovenščine kot TJ; Tanja Jerman
4. sreda, 27. 11.*: Kaj vse se dogaja pri pouku slovenščine kot TJ? - opazovanje in analiza pouka; Tanja Jerman in dr. Nataša Pirih Svetina
5. sreda, 4. 12.: Slovenščina kot TJ in njeno poučevanje; gradiva za poučevanje slovenščine kot TJ; Dr. Nataša Pirih Svetina
* izjemoma v dvorani rektorjev

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 4. 11., na elektronski naslov: n.pirih na ff.uni-lj.si (predmet: prijava na seminar). Kotizacija za 20-urni izobraževalni seminar znaša za zaposlene 150 EUR, za ostale 100 EUR. 
Udeleženci kotizacijo poravnajo po prejemu računa z bančnim nakazilom na račun Filozofske fakultete. Za izstavitev računa potrebujemo ob prijavi naslednje podatke:
- če je plačnik fizična oseba (vi, osebno): ime, priimek, poštni naslov 
- če je plačnik pravna oseba (šola, druga inštitucija): polno ime, poštni naslov, davčna in matična številka ustanove

Račun boste prejeli na prvem srečanju. Seminar bomo izvedli, če se bo nanj prijavilo najmanj 15 udeležencev. Spomladi 2014 bomo nato organizirali nadaljevalno usposabljanje za poučevanje slovenščine kot tujega jezika. 
Nataša Pirih Svetina


Dodatne informacije o seznamu SlovLit