[SlovLit] Prevajalska delavnica na Poljskem -- Tiskovka -- Kantfest

Miran Hladnik miran.hladnik na guest.arnes.si
Pon Dec 4 13:12:59 CET 2006


From: Agnieszka Bedkowska Kopczyk [mailto:kopczyk na poczta.onet.pl] 
Sent: Monday, December 04, 2006 12:15 PM
Subject: 4. prevajalska delavnica v Bielsku-Biali

V petek, 1. decembra, so studentje iz prevajalske sekcije Znanstvenega krozka slavistov pri Univerzi v Bielsku-Biali (oziroma Tehnicno-humanisticni akademiji) organizirali ze 4. prevajalsko delavnico. Letos so studentje slovenscine, cescine, ruscine in slovascine na srecanje prisli z ze pripravljenimi prevodi, ki so jih potem samo komentirali in se ob posameznih resitvah posvetovali pri kolegih prevajalcih in rojenih govorcih omenjenih jezikov, in sicer Tatjani Jamnik in Andreju Surli (Slovenija), Franciszku Nastulczyku (Ceska-Poljska), Galini Kutyriovi Czubali (Rusija-Poljska) in Agnieszki Bedkowski-Kopczyk (Poljska). Delavnico sta financno podprla poljsko Ministrstvo za solstvo in Univerza v Bielsku-Biali. Prevodi z letosnje delavnice in komentarji v zvezi s prevajalskimi tezavami in resitvami le-teh bodo cez en mesec izsli v posebnem zborniku.

=========

From: tinka selic [mailto:tinka na zrc-sazu.si] 
Sent: Monday, December 04, 2006 11:11 AM
Subject: vabilo

Založba ZRC Vas vljudno vabi na predstavitev knjige Marija Stanonik, PROCESUALNOST SLOVSTVENE FOLKLORE: Slovenska nesnovna kulturna dediščina, 2006, 503 str., 4.194 SIT / 17,50 €. Avtorica v knjigi predstavlja širok spekter vprašanj, ki vabijo slovensko kulturno (samo)zavest k premisleku o prevrednotenju slovenske slovstvene folklore kot besedne umetnosti. Besedna umetnost spremlja človeka vse od nastanka jezika in je po iznajdbi pisave (p)ostala ne le umetnost narečij, ampak tudi ustvarjalnost. Knjiga išče odgovor na vprašanje, kaj vpliva na nastanek, oblikovanje in preoblikovanje slovstvene folklore in kaj vzdržuje kontinuiteto njenih motivov in žanrov, njene drugotne oblike (otroška slovstvena folklora, slovstveni folklorizem, avdiovizualizacija slovstvene folklore) in načine avtorizacije. Tiskovna konferenca bo v sredo, 6. decembra 2006, ob 12. uri v Mali dvorani ZRC SAZU, Novi trg 4/II. nadstropje, Ljubljana. Prijazno vabljeni!

=========

From: peter andrej [mailto:peterandrej na gmail.com] 
Sent: Monday, December 04, 2006 8:06 AM
Subject: Promocija plosce" 4. KANTFEST v KUD - u F. Preseren

Spostovani! "Slep je kdor se s petjem ukvarja!" Naša kanta pa pozvanja: "Dobro, da ima vsaj sluh!" Kdor ga ima, je v sredo 6. 12. ob 20h vabljen v KUD F. Preseren na predstavitev plosce 4. KANTFEST , ki jo bodo v zivo predstavili avtorji letosnjega 4. festivala kantavtorstva KANTFEST, ki je potekal v Rusah. Nastopajo: Anže Palka, Evgen Stefancic, duo SAI TAMITSA, Leon Matek, Tadej Vesenjak, Nebojsa Pop Tasic in Xenia Jus. Vljudno vabljeni!




Dodatne informacije o seznamu SlovLit