Vabilo na okroglo mizo: Kdo potrebuje koga: znanost medije ali mediji znanost?

Glavna Pisarna Glavna.Pisarna at ki.si
Wed May 11 14:16:18 CEST 2016


Spoštovani,

Kemijski inštitut v Ljubljani letos praznuje 70-letnico. V teh 70-tih letih se je Kemijski inštitut uveljavil na področju kemije in sorodnih ved kot vodilna raziskovalna inštitucija.

Kemijski inštitut pa  je imel poleg odličnosti v znanosti tudi pomembno družbeno in izobraževalno poslanstvo, ki je vse zaposlene in sodelavce inštituta povezovalo skozi številne zgodbe odkritij, prebojev in raziskovalnih uspehov.

V okviru praznovanja 70-letnice inštituta, bomo v tednu med 6. - 10. junijem 2016 organizirali Teden Kemijskega inštituta, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Vabimo Vas, da se v četrtek, 9. junija 2016 ob 11.00 uri udeležite okrogle mize, ki se bo osredotočila na sodelovanje, odnos in prisotnost znanosti v medijih.
Panelisti okrogle mize, ki jo bo vodila Nataša Briški, Metina lista, bodo: dr. Robert Dominko, Kemijski inštitut; dr. Saša Novak, Znanost na cesti; dr. József Györkös, ARRS; Luka Hvalc, Val 202 - Frekvenca X; Janez Usenik, POP TV ter Lidija Pavlovčič, Delo Znanost.
Pogovor, v katerega bomo povabili tudi publiko, bo trajal do 12.30 ure. Po pogovoru bo sledila podelitev priznanj Kemijskega inštituta za medijsko pokrivanje znanosti. Na okroglo mizo bomo povabili akademsko javnost ter predstavnike medijev.

Po podelitvi ste vljudno vabljeni na druženje ob pogostitvi.
Vljudno vas prosimo, da se na dogodek prijavite s klikom na elektronsko prijavnico<https://docs.google.com/forms/d/1xJlcZ8jI4LZvA0JP8Uo_6v_A5aAvqTx6ii_3ieKXoMg/viewform>.

Prisrčno vabljeni,

Prof. dr. Gregor Anderluh,
direktor Kemijskega inštituta


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/predavanja/attachments/20160511/a997a71f/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Vabilo okrogla miza.pdf
Type: application/pdf
Size: 146167 bytes
Desc: Vabilo okrogla miza.pdf
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/predavanja/attachments/20160511/a997a71f/attachment.pdf>


More information about the Predavanja mailing list