Vabilo na predavanje “Information Embedding: From Theory to Practice”, Pierre Moulin, distinguished lecturer 2013 IEEE SP.

Urban Burnik urbanb at ldos.fe.uni-lj.si
Thu Jun 27 09:14:57 CEST 2013


Spoštovani,

Vabim Vas na poletno strokovno srečanje Odbora za obdelavo signalov Slovenske sekcije IEEE, ki bo v sredo, 3. 7. 2013 ob 9:30 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Osrednji del dogodka bo vabljeno predavanje “Information Embedding: From Theory to Practice” prof. dr. Pierra Moulina, izbornega predavatelja po programu Združenja za obdelavo signalov IEEE v sezoni 2012-12.

Predavatelj nam bo predstavil, kako lahko s prikrito vgradnjo podatkov varujemo integriteto nosilnih signalov oz. vsebin (kot na primer zvok, slike, fotografije in video posnetke). Ogledali si bomo možne primere uporabe, od zaščite digitalnih avtorskih pravic, avtentikacije vsebin, sledenja transakcij in označevanja v multimedijskih podatkovnih bazah. Seznanili se bomo z načini in s postopki za vgradno označevanje signalov glede na njihove lastnosti in cilje, ki jih s postopkom želimo doseči.

Poleg članov Odbora za obdelavo signalov Slovenske sekcije IEEE na srečanje vabimo vse, ki se poklicno ali ljubiteljsko srečujete s problematiko varnega upravljanja z digitalnimi medijskimi vsebinami.  Ne želim biti omejujoč, zato naj med sodobnimi telekomunikacijskimi storitvami, kjer se z varovanjem integritete multimedijskih vsebin srečujemo najpogosteje izpostavim še storitve kabelske televizije, spletnih videotek, trženje medijskih vsebin, časopisne in spletne redakcije, oddaljene informacijske storitve in nenazadnje digitalno forenziko.

Srečanje bomo začeli ob 9:30 z obiskom Laboratorija za digitalno obdelavo signalov, slik in videa, kjer bomo ob kavi in prigrizku v sproščenem okolju izmenjali naše karierne izkušnje. Predavanje z diskusijo pa se bo začelo ob 11 uri v Multimedijski predavalnici Fakultete za elektrotehniko.

Zaradi lažje organizacije bom vesel, če svojo udeležbo lahko napoveste na elektronski naslov urban.burnik at ieee.org<mailto:urban.burnik at ieee.org>. Vesel bom tudi, če boste povabilo posredovali svojim kolegom, ki bi jih tematika utegnila zanimati.


Vljudno vabljeni.


Urban Burnik




Dr. Urban Burnik
Predsednik združenega Odbora za obdelavo signalov/Vezja in sisteme Slovenske sekcije IEEE

Višji predavatelj
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko
Tržaška 25
1000 Ljubljana, Slovenija

Tel: 01 4768 440
Fax 01 4768 855


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mailman.ijs.si/pipermail/predavanja/attachments/20130627/6d9a34ed/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: DLP2013_LDOS_Pierre Moulin.pdf
Type: application/pdf
Size: 287871 bytes
Desc: DLP2013_LDOS_Pierre Moulin.pdf
URL: <http://mailman.ijs.si/pipermail/predavanja/attachments/20130627/6d9a34ed/attachment.pdf>


More information about the Predavanja mailing list