OPOMNIK: IJS KOLOKVIJ, sreda, 1. 2. 2023, ob 13. uri, prof. dr. Igor Serša

Nataša Goševac Natasa.Gosevac at ijs.si
Tue Jan 31 09:20:04 CET 2023


Vabimo vas na 9. predavanje iz sklopa "Kolokviji na IJS" v letu 2022/23, ki bo v sredo, 1. februarja 2023, ob 13. uri »v živo« v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan« na Jamovi cesti 39 v Ljubljani, kjer bo tudi manjša pogostitev.

 

Napovednik predavanja najdete tudi na naslovu  <http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev> http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev, posnetke preteklih predavanj pa na  <https://bit.ly/2YH8LYk> Arhiv TV IJS in  <http://videolectures.net/kolokviji_ijs> http://videolectures.net/kolokviji_ijs.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

prof. dr. Igor Serša

Institut »Jožef Stefan«

 

Magnetnoresonančna mikroskopija

 

Slikanje z magnetno resonanco je zaradi izjemnega kontrasta med mehkimi tkivi in zaradi odsotnosti škodljivih sevanj postalo nepogrešljiva metoda v medicinski diagnostiki. Manj znana je možnost uporabe tovrstnega slikanja za proučevanje materialov in različnih procesov v njih. Pri tem je ključnega pomena doseganje visoke prostorske ločljivosti, ki jo poskušamo čim bolj približati mikroskopski ločljivosti, zaradi česar to metodo imenujemo »magnetnoresonančna mikroskopija«. V predavanju bom predstavil posebnosti magnetnoresonančne mikroskopije v primerjavi s klasičnim slikanjem z magnetno resonanco in z nekaterimi ostalimi metodami slikanja v biomedicini. Temu bo sledila predstavitev uporabe te metode na Institutu »Jožef Stefan« z nekaterimi uspešno rešenimi problemi slikanja.

 

Predavanje bo v slovenščini.

Lepo vabljeni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/kolokvij-ijs/attachments/20230131/a168ba36/attachment.htm>


More information about the kolokvij-ijs mailing list