IJS KOLOKVIJ, Sreda, 10. 05. 2017; ob 13. uri; dr. Tony Raven

Tanja Debevec Tanja.Debevec at ijs.si
Thu May 4 09:33:24 CEST 2017


Vabimo vas na 20. predavanje iz sklopa "Kolokviji na IJS" v letu 2016/17, ki bo v sredo, 10. maja 2017, ob 13. uri v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan«  na Jamovi cesti 39 v Ljubljani. Napovednik predavanja najdete tudi na naslovu http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev, posnetke preteklih predavanj pa na http://videolectures.net/kolokviji_ijs. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dr. Tony Raven

University of Cambridge, Cambridge, Velika Britanija

 

Skladi za preizkus koncepta na Univerzi v Cambridgeu: zgodovina, delovanje, vodenje in koristi.

Evalvacija raziskovalnega sistema v Veliki Britaniji

 

Velika Britanija je bila skozi zgodovino vselej znana po kakovosti raziskav in odkritij – reaktivnem motorju, penicillinu, slikanju z magnetno resonance itd. –, a tudi po nezmožnosti, da odkritja preobrazi v komercialno uspešne aplikacije. Z novo vlado je l. 1997 Velika Britanija stopila na pot, ki postavlja komercializacijo raziskav na univerzah v središče gospodarske strategije in se glede te dejavnosti uvrstila ob bok ZDA kot mednarodnemu merilu za uspešnost.

V predavanju bomo opisali pot, ki smo jo prehodili na univerzah, pri prenosu tehnologij na univerzah in pri vladni politiki, zatem pridobljene izkušnje in vse, česar smo se naučili – od sprememb akademske kulture do ustanavljanja univerzitetnih skladov tveganega kapitala in posledic, ki jih je prineslo. Vse to bomo predstavili s stališča Velike Britanije in Univerze v Cambridgeu, a tudi v mednarodnem kontekstu naraščajočega zanimanja za znanost kot gonilo gospodarstva bodočnosti.

Predavanje bo v angleščini.

Lepo vabljeni!

 

 

 




We invite you to the 20th Institute colloquium in the academic year 2016/17. The colloquium will be held on Wednesday May 10, 2017 at 1 PM in the main Institute lecture hall, Jamova 39, Ljubljana. To read the abstract click  http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev. Past colloquia are posted on  http://videolectures.net/kolokviji_ijs.

 

********************************************

dr. Tony Raven

University of Cambridge, Cambridge, United Kingdom

 

Proof of concept funds at the University of Cambridge: 

history, operation, management and benefits. 

Evaluation of the research system in the UK

 

Historically the UK has always been known for the quality of its science and inventions – the jet engine, penicillin, MRI etc. – but also for its failure to translate them into commercial success for the UK.   Starting with a new Government in 1997 the UK started on a journey that now places the commercialisation of its universities' research at the centre of its economic strategy and ranks in that activity alongside that of the international benchmark, the USA.

 

The journey we went through in the universities, university technology transfer and Government policy, the experiences we gained and the lessons we learnt – from academic culture change to the creation of university venture funds and the national evaluation of research and its impact – will be explored both from the UK and University of Cambridge perspective but also in the international context of growing interest in using science as a driver of future economies.

 

Cordially invited!

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/kolokvij-ijs/attachments/20170504/099ae121/attachment.html>


More information about the kolokvij-ijs mailing list