OPOMNIK: JUTRI, 13.3., IJS Kolokvij, dr. Mark Pleško

Marta Vidrih Marta.Vidrih at ijs.si
Wed Mar 12 14:11:03 CET 2008


Vabim vas na 13. predavanje iz sklopa "Kolokviji na IJS" v letu 2007/08, ki bo v četrtek, 13. marca 2008, ob 13:00 uri v Veliki predavalnici Instituta >Jožef Stefan< na Jamovi cesti 39 v Ljubljani. Napovednik predavanja najdete tudi na naslovu http://www.ijs.si/ijsw/Koledar_prireditev, posnetke preteklih predavanj pa na http://videolectures.net/kolokviji_ijs. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dr. Mark Pleško
direktor in soustanovitelj podjetja Cosylab d.o.o.
Podjetje Cosylab: spin-off od IJS, ki je postalo vrhunsko mednarodno podjetje
 
Podjetje Cosylab, ki smo ga pred slabimi sedmimi leti ustanovili en raziskovalec iz IJS in šest njegovih dodiplomskih študentov, je danes med drugim vodilno podjetje na svetu za krmilne sisteme za jedrske pospeševalnike in radioteleskope.
Namen predavanja je pokazati povsem smiselno in možno kariero za ambicioznega in perspektivnega znanstvenika, četudi ne vodi nujno do redne profesure. Videli bomo, da podjetništvo ni zgolj izhod za tiste, ki so neuspešni raziskovalci. V predavanju si bomo ogledali, kako sem nabiral izkušnje na IJS, kako smo ustanovili podjetje in kako nas je IJS pri tem podprl. Skozi prve korake podjetja bomo spoznali podjetniške dileme, ki jih bom ilustriral z nekaj anekdotami. Sledilo bo nekaj samohvale z opisom podjetja danes in z naštevanjem dosedanjih vrhuncev. Objektivno bom poskusil analizirati, kaj smo naredili prav in kaj narobe in dodal še nekaj nasvetov za na pot tistim, ki jih mika podobna kariera. Na koncu bom predstavil statistično metodo, kako doseči, da se (skoraj) vsakomur nasmehne sreča tudi v podjetništvu.

Predavanje bo v slovenščini.
http://www.cosylab.com/Podjetje Cosylab d.o.o.
Podjetje Cosylab
 
Lepo vabljeni!

____________________________________
Marta Vidrih, univ.dipl.ekon.
F5 - Odsek za fiziko trdnih snovi
Institut "Jožef Stefan", Jamova 39, Ljubljana
tel: 01 477 39 02
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mailman.ijs.si/pipermail/kolokvij-ijs/attachments/20080312/ff1204d5/attachment.html 


More information about the kolokvij-ijs mailing list