[Agor] Vabilo

Jerneja Kavcic jernejakavcic at hotmail.com
Fri May 11 15:53:26 CEST 2018


Dragi kolegi, drage kolegice,



vabimo vas na enodnevno konferenco z naslovom »Pogled na grško jezikoslovje: preteklost, sedanjost in prihodnost grškega jezika« (A glimpse into Greek linguistics: investigating the past, the present and the future of Greek language), ki bo v petek, 18. 5., v dvorani SAZU v Ljubljani (Novi trg 3).

            Konferenco pripravljata Oddelek za klasično filologijo ter Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje FF UL v sodelovanju s SAZU, na njej pa bo skupina mlajših in že uveljavljenih jezikoslovcev, ki se v raziskovalnem delu osredotočajo na grški jezik, predstavila izbrane teme s področja sinhronih in diahronih obravnav tega jezika. Dopoldanski del bo namenjen stari, popoldanski pa novi grščini. Osrednja govorca bosta jezikoslovca Brian D. Joseph (Ohio State University) in Eva Kehayia (McGill University). Program je obljavljen na spletni strani Oddelka za klasično filologijo FF UL, vsa predavanja pa bodo v angleščini:

            https://ff.classics.si/2018/05/04/grsko-jezikoslovje/

            Brian D. Joseph bo v okviru svojega obiska Ljubljani predaval na FF UL predaval tudi o jezikoslovju balkanskih jezikov. Prvo predavanje iz tega cikla bo v ponedeljek, 21. 5., ob 9.40 v učilnici 5 (Oddelek za slavistiko), drugo predavanje pa bo v torek, 22. 5., ob 14.40 v učilnici 345 (Oddelek za klasično filologijo). Vljudno vabljeni tudi na ti dve predavanji – v okviru katerih bo govora predvsem o novogrškem jeziku!



            V imenu organizatorjev,

            Jerneja Kavčič
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/agor/attachments/20180511/b06b9359/attachment.html>


More information about the Agor mailing list