[Agor] Poletna šola klasičnih jezikov v Delfih - program in prijavnica

David Movrin david_movrin at hotmail.com
Sat Feb 20 17:52:32 CET 2016



Dragi vsi,

Oddelek za klasično filologijo FF UL in Društvo za antične in humanistične študije vabita na poletno šolo v Delfih, namenjeno dijakom in profesorjem slovenskih in zamejskih gimnazij. Šola bo trajala od 25. junija do 2. julija 2016.

Evropski kulturni center v Delfih, kjer se bo odvijala, so zgradili na gozdnatem pobočju neposredno pred vasico, kakih deset minut hoje od arheološkega najdišča. V prepletu stekla, betona, lesa, kamna, škržatov ter umetniških skulptur je nastal hotel s 45 sobami, zasnovanimi kot niz hišic z razgledom na Korintski zaliv. Ob njem je sodobno konferenčno središče z dvema velikima dvoranama (>Apolonovo< in >Dionizovo<), tremi pomožnimi dvoranami, knjižnico, razstavnim prostorom in tajništvom, ki skozi vse leto prireja srečanja na temo kulture, umetnosti in izobraževanja. V hribu nad vsem tem je odprto (>Frinihovo<) gledališče, izčiščena kamnita aluzija na antična gledališča, kjer je prostora za približno 1100 gledalcev. Center skozi vse leto organizira programe, namenjene dijakom, študentom in profesorjem klasičnih jezikov.

Kandidati, ki bodo sprejeti na poletno šolo, bodo morali do konca marca 2016 na račun Društva za antične in humanistične študije Slovenije vplačati znesek za stroške bivanja (polni penzion) v Evropskem kulturnem centru v Delfih ter za stroške seminarja, oboje skupaj 240 evrov. Do odhoda v Grčijo bo treba nato poravnati še stroške prevoza in dveh nočitev na poti, skupaj 120 evrov. O podrobnostih v zvezi s plačilom boste obveščeni hkrati z obvestilom o sprejemu. Učiteljem, ki se bodo udeležili poletne šole, bo fakulteta izdala potrdilo v skladu z zadnjim odstavkom 19. člena Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

Program je na voljo v priponki. Prijavnico z izpolnjenimi podatki vrnite Jerneji Kavčič ali podpisanemu, s pripisom >Poletna šola klasičnih jezikov v Delfih 2016<, lahko tudi skenirano po elektronski pošti, najkasneje do 5. marca 2016. Vesela bova tudi vaših morebitnih vprašanj.

Na tem mestu se z Jernejo še enkrat zahvaljujeva gimnazijskim kolegom za vso požrtvovalno pomoč pri sestavljanju programa. Ta se bo v kakšni malenkosti morda še spremenil, terminsko in vsebinsko pa je sedaj dorečen.

Z lepimi pozdravi,

David Movrin

PS: Še link na novo oddelčno spletno stran, kjer je program sedaj objavljen: ff.classics.si.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/agor/attachments/20160220/828ec5bb/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Program poletne šole klasičnih jezikov v Delfih 2016.pdf
Type: application/pdf
Size: 1340883 bytes
Desc: Program poletne šole klasičnih jezikov v Delfih 2016.pdf
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/agor/attachments/20160220/828ec5bb/attachment.pdf>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Prijavnica za poletno šolo klasičnih jezikov v Delfih 2016.docx
Type: application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
Size: 17508 bytes
Desc: Prijavnica za poletno šolo klasičnih jezikov v Delfih 2016.docx
URL: <https://mailman.ijs.si/pipermail/agor/attachments/20160220/828ec5bb/attachment.bin>


More information about the Agor mailing list