[Agor] Vabilo

Babič Matjaž Matjaz.Babic at ff.uni-lj.si
Tue Nov 9 10:57:04 CET 2004


VABILO

V torek, 16. 11. 2004, bo na povabilo Oddelka za klasično filologijo in Društva za antične in humanistične študije Ljubljano obiskal Gábor Bolonyai, predstojnik Oddelka za grščino Univerze Eötvös Loránd v Budimpešti. Ob tej priložnosti bo imel na Filozofski fakulteti predavanje z naslovom "Aristotel o tipih govorov".
Predavanje bo  v torek, 16. 11. 2004, ob 16.20 v predavalnici 345. Predavanje bo v angleščini.

Gábor Bolonyai je študiral latinščino, grščino in filozofijo na univerzi Eötvös Loránd v Budimpešti. Po končanem študiju je najprej deloval kot asistent na Madžarski akademiji znanosti in umetnosti, nato na Oddelku za latinščino unverze Eötvös Loránd. Med študijem se je izpopolnjeval na univerzah v Oxfordu in Amsterdamu. Doktoriral je 1993 z disertacijo o Ciceronovih pogledih na razliko med poetiko in retoriko. Docenturo si je pridobil na Oddelku za grščino unverze Eötvös Loránd, kjer je od 1999 tudi predstojnik.
Med njegova najpomembnejša dela štejejo komentarji k Sofoklu in Aristofanu ter zbirka študij o Aristotelovi Poetiki. Kot prevajalec se je izkazal s prevodom celotnega korpusa Lizijevih govorov v madžarščino. Njegovo sedanje delovanje je usmerjeno na področje antične retorike in poetike.

Matjaž Babič


More information about the Agor mailing list