[SlovLit] Spletne novice marec_2

Aleš Bjelčevič aleksander.bjelcevic na guest.arnes.si
Pon Mar 13 22:27:08 CET 2000


Mislim, da na slovenistiki ne dobijo improviziranih predavanj. Res pa jih dobijo manj od rednih študentov: 15 ur namesto rednih 60. In res je, da jih dobijo v bloku po tri in štiri ure skupaj - v petek popoldne in soboto dopoldne - zaradi česar je efekt nedvomno manjši. Prvi problem je mogoče rešiti takole: izredni študentje bi načeloma lahko imeli predavanja tudi v soboto popoldne in nenazadnje tudi v nedeljo (tako je na Poljskem) - vpršanje pa je, če bi na predavanja hodili. Z drugim pa je tako: trenutno so bloki predavanj taki, da poslušajo dva zaporedna vikenda le enega profesorja (verjetno usluga učitelju, da ni treba več mesecev zapored predavati še v petek popoldne in v soboto). Te bloke bi lahko popestrili tako, da bi v istem dnevu predavalo več učiteljev.

Mogoče je torej pomnožiti ure in jih popestriti tako, da na en dan poslušajo vsaj dva predavatelja. S tem pa verjetno ubijemo še tretjo muho: dogaja se, da me prvi petek posluša kakih osem od 15 vpisanih izrednih študentov, v soboto obvezno dva manj, naslednji petek toliko kot prejšnjo soboto, zadnjo soboto pa samo še štiri. Če bo na isti dan več predavateljev, bo po mojem tudi obisk stalnešji.  

Aleš Bjelčevič
    -----Izvorno sporočilo-----
    Od: Miran Hladnik <miran.hladnik na guest.arnes.si>
    Za: SLOVLIT <slovlit na ijs.si>
    Datum: 10. marec 2000 16:02
    Zadeva: [SlovLit] Spletne novice marec_2
    
    Profesor pravi, da zasluľi preveč: Izredni ątudij vir univerzitetnega izkoriąčanja (Delo 9. 3. 2000, str. 6). Ali drľi, da tudi na FF dobijo izredni ątudentje za velike denarje le improviziran predavanjski servis? Ni nekaj podobnega tudi pri podiplomskem ątudiju?

    lp miran

-------------- naslednji del --------------
HTML priponka je prečiščena...
URL: http://mailman.ijs.si/pipermail/slovlit/attachments/20000313/865ec40a/attachment.html 


Dodatne informacije o seznamu SlovLit